.

Любовни маслени сърца с ягодово сладко

Готвене 10 мин. Подготовка 50 мин. Брой порции 0

"Сърцето ми е твое" - това можем, когато обичаме, и когато черпим някого с тези сладки. Те са по класическа рецепта за маслено тесто. Затова се получават крехки и с нежен вкус. Подсладени са с ягодово сладко и пудра захар. За повече екзотика може да добавите и кокосови стърготини.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Пресейте брашното и го сипете в тава или върху равна повърхност, на която може да месите. Оформете кладенче. 
  • 2. В него чукнете яйцето и добавете мекото масло, олиото, нишестето, ванилията и пудрата захар. 
  • 3. Всичко се омесвана меко тесто. Не трябва да лепне по ръцете. Ако има нужда, добавете още малко брашно. Ако се получи прекалено твърдо, добавете 1 с.л. ледена вода. 
  • 4. Обвийте топката тесто в свежо домакинско фолио. оставете го за 30 минути в хладилника. 
  • 5. След като го извадите, разточете на кора с дебелина не повече 0,5 см. Изрежете с голяма формичка на сърце. От половината изрязани фигури изрежете сърчица с по-малки форми. 
  • 6. Подредете сладките в тава, застлата с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 10-13 минути. Колкото по-тънки са сладките от толкова по-малко време за печене имат нужда. трябва да са леко розови.
  • 7. След като се охладят добре, слепете ги с ягодово сладко. Притиснете леко, така че да излезе в малкото сърчице. така ще се получи хубав контраст с червения цвят.
  • 8. По желание може да поръсите с пудра захар или фини кокосови стърготини.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци