.

Млечна баница с юфка

Готвене 30 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 0

В тази рецепта, вместо кори за баница, се използва юфка. Това е страхотно улеснение, заради което баницата става бързо, без да се губят вкусови качества. 

Гпотовата баница може да поръчите с орехи и пудра захар. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  • 2. Нарежете маслото на едри парчета в тавичката, в която ще печете баницата. Сложете я във фурната за кратко, докато маслото се разтопи.
  • 3. Разбийте яйцата с млякото и захарта. 
  • 4. Натрошете юфката в тавичката. Залейте я със сместа с млякото и яйцата.
  • 5. Печете във фурната 30 минути или докато стане със златиста коричка и яйчената смес стане твърда, така че при разклащане на тавичката
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"