.

Много бърза шоколадова торта

Готвене 40 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 0

Какво си представяте, когато ви кажат шоколадова торта? Нещо сложно, отнемащо време да се приготви, без гаранция дали ще се получи. Това може би е най-бързата шоколадова торта, която сте правили. 

Формата за торта, в която се пече, е с диаметър 20 см. 

Необходими продукти за глазурата:

тъмен шоколад - 150 г
масло - 50 г
пудра захар - 150 г

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Сложете брашното, яйцата, какаото и ванилията в пасатора и смесете, докато стане хомогенно. 
  • 2. Изсипете във формата, която предварително сте набрашнили. 
  • 3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. Проверете дали е готова, като забиете клечка за зъби в средата. Ако по нея няма залепнали трошици и клечката е суха, значи е готова. 
  • 4. За шоколадовата глазура - разтопете тъмния шоколад на водна баня. Добавете маслото на стайна температура и пудрата захар и разбъркайте. Намажете тортата с глазурата отгоре и отстрани. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Свежо за лятото - миди с бира

    • Коприненият омлет на Джейми Оливър само с 3 съставки

    • Лимонов тарт

    • Мързелива лазаня с макарони

    • Пикантна морковена супа за 20 минути

    • Закуска, която да ядете на вечеря - запеканка с наденички