.

Перфектният тиквен пай

Готвене 0 мин. Подготовка 0 мин. Брой порции 0

Рецептата е основна - лесна, за всеки, който иска да направи пай. 


За този пай може да използвате готова, замразена форма тесто, които се продават в по-големите магазини. Диаметърът й трябва да е 23 см или по-голям. Колкото по-голяма е формата, толкова по-плитък ще е пълнежът. Ако не разполагате с готова форма, може да замесите маслено тесто по тази РЕЦЕПТА.


Съчетанието пюре от тиква и кленов сироп гарантира невероятен аромат на сладкиша. Разбира се, може да замените кленовия сироп с мед. 

За сметаната използвайте екстракт от бурбонска ванилия, за да сте сигурни, че наистина ще усетите по-различен вкус и аромат. Изборът на качествени продукти ви гарантира добър краен резултат. 

Начин на приготвяне
  • 1. Разбийте тиквеното пюре с яйцата. Добавете прясното мляко, кленовия сироп, брашното, канелата, джинджифила и солта и разбъркайте добре.
  • 2. Изсипете сместа в предварително изпечена форма за пай с диаметър 23 см. 
  • 3. Печете 55-60 минути. Преместете върху метална решетка и оставете да се охлади.
  • 4. Сипете ваниловия екстракт в сметаната и разбийте, докато се получи пухкава смес. Сервирайте пая с лъжица сметана, поръсена с малко канела.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Шоколадови куркубини

    • Орехов кекс с кафе и карамел

    • Пикантна супа със скариди

    • Такоси със скариди, царевица и авокадо

    • Фондю с бри

    • Салата с тофу, рукола и таханов сос