.

Пикантни портокали с нар

Готвене 0 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 4

Поднасят се украсени с листенца мента или рукола.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Отрязват се горната и долната част на портокалите. С ножа се срязва едновременно кората и бялата мека част на широки ленти отгоре надолу.
  • 2. Нарязаните портокали се нареждат в 4 плитки чинии.
  • 3. Поръсват се с прясно настъргано индийско орехче.
  • 4. Нарът се срязва на четвъртини. Изваждат се зърната в купа, като се отстранява ципата, кората и меката част.
  • 5. Към всяка порция се добавя по 1 с.л. квасена сметана.
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"