.

Плодови тарталети

Готвене 20 мин. Подготовка 60 мин. Брой порции 8

В дните за постно хранене може да се завърши с десерт - тарталети със свежи плодове.  Специалната разлика е, че вместо масло се използва маргарин за омесване на тестото.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Брашното с маргарина, захарта и ванилията са омесват на тесто.
  • 2. Топката тесто се завива в полиетиленово фолио и се оставя в хладилникa за половин час.
  • 3. Формичките се намазват с маргарин и се поръсват с брашно.
  • 4. От тестото се оформят топчета, които се разпределят във всяка формичка равномерно по страните с палец. Стърчащата част от тарталетите се маха. Дъното се надупчва с вилица, за да не бухне.
  • 5. Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна до порозовяване на тестото.
  • 6. След като изстинат, в тарталетите се подреждат резенчета от киви, круша и ягоди.
  • 7. Желатинът се поставя в съд на водна баня и се разбърква, докато се разтвори напълно.
  • 8. След това с желатина се намазват плодовете и се слагат в хладилника, за да стегнат. Накрая може да поръсите тарталетите с кокосови стърготини и с пудра захар.
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"