.

Понички с течен шоколад

Готвене 15 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 12

Вкусни и меки понички, които лесно може да приготвите у дома. 

За мая за тестото се използва смес от 20 г брашно, 20 г захар, 140 мл прясно мляко и 9 г прясна мая. Всичко се смесва в дълбока купа и се оставя да шупне. 

По рецепта пълнежът на поничките е течен шоколад. Ако предпочитате, може да го замените с шипков мармалад или вид сладко.    

 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Замесете маята с останалите продукти, за да стане меко тесто. 
  • 2. Разточете на кора с дебелина 1 см. Изрежете кръгове с формичка за сладки или с чаша. Подредете в  тава, застлана с хартия за печене.
  • 3. В средата на всяко кръгче сложете по 1-2 ч. л. течен шоколад.
  • 4. Отгоре поставете второ кръгче от тестото. Намажете с разбит с вилица белтък
  • 5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. 
  • 6. Готовите понички се поръсват с пудра глазура.
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"