.

Протеинови вафли

Готвене 20 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 0

Кой е казал, че палачинки са вредни? Когато са с полезни съставки и не са пържени в много масло - те са не само вкусна, но и здравословна закуска. Протеиновите палачинки се правят с овесени ядки, вместо с брашно, а в състсва им се добавя протеин на прах. Разбира се, последното е стъпка, която може да пропуснете и просто да увеличите количеството овесени ядки. 

 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Разбийте яйцата с миксер на висока скорост. Разтопете маслото и сипете 1 с.л. в сместа. 
  • 2. Добавете овесените ядки, прясното мляко, содата, солта и захарта. И разбийте за още 2 минути. Трябва да се получи средно гъста смес. 
  • 3. Останалата част от маслото оставете за намазване на плочите на гофретника. Включете го да загрее и сипете нужното количество, според размера на гофретника. Важно е да е достатъчно, за да се оформи хубав релеф, но и да не е прекалено, защото при печене се надуват. 
  • 4. Готовите протеинови вафли може да хапвате с мед или кленов сироп. В солен вариант им подхождат различни видове меса, меки сирена и песто. 
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"