.

Шоколадов кекс с вкус на бадеми

Готвене 40 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 0

Кексът от тази рецепта е с наситен шоколадов вкус, обогатен с бадеми. Във вътрешността си трябва да е мек и нежен. Затова не го дръжте прекалено дълго във фурната. извадете го веднага, щом е готов, иначе рискувате да се пресуши.

 

 

 

 

 

 

Начин на приготвяне
  • 1. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на пяна. Добавете захарта (180 г) и ванилията и продължете да разбивате.
  • 2. Шоколада и маслото нарежете на парчета и ги разтопете на водна баня.
  • 3. Без да сваляте от водната баня, добавете жълтъците, останалото количество захар и бадемовото брашно. разбъркайте внимателно, докато всичко стане еднородно.
  • 4. Отстранете от котлона и добавете пшениченото брашно. Смесете.
  • 5. Добавете разбитите белтъци. 
  • 6. Изсипете сместа във форма за кекс, предварително намазана с олио, за да не залепне. Печете в предварително загрята на 210 градуса фурна за 10 минути.
  • 7. Намалете температурата на 180С и продължете да печете още 30 минути.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая