.

Щрудел с ябълки и банани

Готвене 30 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 6

Хрупкавото сладко се поръсва допълнително отгоре с пудра захар.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Корите се разстилат и леко са намазват с олио.
  • 2. Обелените и настъргани ябълки заедно с нарязания на дребно банан се размесват с канелата, ванилията, лимоновия сок и захарта.
  • 3. Сместа се разпределя равномерно върху корите, които се навиват на руло.
  • 4. Навитите кори се намазват отгоре с олио и се пекат в загрята фурна. Допълнително отгоре се поръсват с пудра захар.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци