.

Сладки с черен шоколад

Готвене 10 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 15

Когато ни се дояде нещо сладко, често имаме предвид шоколад. Тези шоколадови сладки са изключително подходящи именно за такива случаи. Може да ги съхранявате в стъклен буркан, кутия или керамичен съд дълго време. 


Съставките им са лесно достъпни и ги има във всяка кухня.  



Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Загрейте фурната до 180ºC. Застелете тава с хартия за печене. 
  • 2. Поставете 110 г от шоколада, заедно с маслото, в купа. Може да разтопите на водна баня на котлона или да поставите за 30 секунди в микровълновата. 
  • 3. В отделна купа разбийте яйцето със захарта, кафето и ванилията, докато се получи хомогенна смес.
  • 4. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте добре.
  • 5. Накрая сипете брашното, предварително смесено със сухата мая. 
  • 6. Разбъркайте, докато всичко се смеси.
  • 7. Поставете тестото в сладкарски пош и шприцовайте или използвайте лъжица, за да оформите. Добре е сладките да са на разстояние една от друга, защото по време на печенето се надуват. 
  • 8. Поставете малки парченца от шоколада върху всяка бисквита.
  • 9. Печете не повече от 10 минути. Извадете с шпатула. Оставете да се охладят. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Фалшиво тирамису без яйца

    • Ореховият сладкиш на баба

    • Банички със сирене и смокини

    • Пълнени чушки с киноа и сирене

    • Маслен пай с грозде

    • Сладки с черен шоколад