.

Сладолед със смокини и сирене

Готвене 10 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 0

Сладолед със сирене може би звучи странно, но хубавото на кулинарията е именно това - експериментите с нови вкусове. В състава на сладоледите често влиза кремообразно сирене, най-вече маскарпоне и рикота. В тази рецепта се използва обикновено, пълномаслено краве сирене. То си кореспондира чудесно като вкус със смокините и орехите.

Начин на приготвяне
  • 1. Отделете жълтъците от белтъците и жълтъците разбийте с вилица. Добавете меда. Той трябва да е течен, на стайна температура.
  • 2. Загрейте сметаната на в съд на слаб котлон, без да завира. На тънка струя добавете сместа и разбъркайте с кухненска тел или с вилица. Бъркайте непрекъснато, докато сместа се сгъсти. 
  • 3. Дръпнете от котлона. Добавете прясното мляко и натрошете сиренето. Всичко пасирайте до гладкост.
  • 4. Сипете сместа в купа и сложете във фризера.
  • 5. Гарнирайте с пресни смокини и ядки или сварете прясно сладко от плодовете, като добавите и захарта към тях и оставите да се готви в касерола за няколко минути на котлона. Орехите може да запечете в сух тиган за повече аромат.
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"