.

Сурова торта с боровинки

Готвене 0 мин. Подготовка 40 мин. Брой порции 12

Тази торта е здравословна и няма нужда от печене. Основните съставки са ядки, плодове и масло. 

Ако боровинките са по-големи и воднисти, добавете повече кокосово масло, за да може кремът да стегне.

След накисване, люспите на бадемите се отделят по-лесно от самата ядка и не се смилат много добре. Ако желаете, може да ги обелите, но това ще ви отнеме малко време.

За украса си оставете една шепа свежи боровинки. Подредете ги цели или нарязани на половинки върху готовата торта. 

Начин на приготвяне
  • 1. Накиснете ядките във вода за 1 час. Така те омекват и от тях се извличат инхибиторите. Излейте водата и изплакнете ядките добре. На пипане трябва да скърцат, а не да са хлъзгави. Прибавете фурмите без костилки и какаовото масло и пасирайте. Трябва да се получи лепкаво гъсто пюре.
  • 2. Разстелете сместа за блат с пръсти в кръгла форма. Най-добре е да използвате форма с махащи се стени. Оставете в хладилника, за да стегне. Приберете в хладилника, за да стегне.
  • 3. Пригответе крема, като разбиете бананите и маскарпонето. Ако не ви е достатъчно сладък, може да добавите 1 с. л. мед. Сипете крема с лъжица върху блата и приберете отново в хладилника.
  • 4. Боровинките разбийте с кокосовото масло. Сипете и тях върху крема и оставете за час в хладилника. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Кестени по провансалски

    • Крем супа от тиква

    • Турска баклава с бадеми и мед

    • Пиле с ориз и зеленчуци

    • Балеринки с кристална захар

    • Салата табуле с амарант и нар