.

Торта от стар козунак

Готвене 0 мин. Подготовка 0 мин. Брой порции 0

Вкусният великденски козунак лесно може да изсъхне, да останат начупени парчета или просто да ни омръзне да го хапваме в натуралния му вид. В комбинация с други продукти, които могат да го направят сочен, като плодове и крем, се получава чудна и лека торта. 

Начин на приготвяне
  • 1. Покрийте дъното на форма за торта с нарязани на кръгчета козуначени кифли или стар козунак.
  • 2. Разбийте на пяна маслото и захарта.
  • 3. Добавете един по един жълтъците, като след всеки разбивате сместа по около 2 минути.
  • 4. Полученият крем смесете с рома и със смлените бадемови ядки.
  • 5. Половината от крема нанесете върху козунака. Отгоре сложете плодчетата от сладко по избор. Сложете нов ред с плътно наредени кръгчета от козунак, ред от останалия маслен крем и завършете с парчета от козунака. 
  • 6. Тортата се покрива с разбита сметана и се поръсва обилно с настърган шоколад и ягоди.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Салата с прошуто, пъпеш и винегрет

    • Хляб с хумус и кисело мляко за 10 минути

    • Печено пиле с бира

    • Кексчета с розова вода и шамфастък

    • Пъстра лятна салата с билково сирене

    • Сочна картофена салата с пресни подправки и лимон