.

Торта от стар козунак

Готвене 0 мин. Подготовка 0 мин. Брой порции 0

Вкусният великденски козунак лесно може да изсъхне, да останат начупени парчета или просто да ни омръзне да го хапваме в натуралния му вид. В комбинация с други продукти, които могат да го направят сочен, като плодове и крем, се получава чудна и лека торта. 

Начин на приготвяне
  • 1. Покрийте дъното на форма за торта с нарязани на кръгчета козуначени кифли или стар козунак.
  • 2. Разбийте на пяна маслото и захарта.
  • 3. Добавете един по един жълтъците, като след всеки разбивате сместа по около 2 минути.
  • 4. Полученият крем смесете с рома и със смлените бадемови ядки.
  • 5. Половината от крема нанесете върху козунака. Отгоре сложете плодчетата от сладко по избор. Сложете нов ред с плътно наредени кръгчета от козунак, ред от останалия маслен крем и завършете с парчета от козунака. 
  • 6. Тортата се покрива с разбита сметана и се поръсва обилно с настърган шоколад и ягоди.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци