.

Торта с ябълки и канела

Готвене 50 мин. Подготовка 25 мин. Брой порции 0

Това е рецепта, която може да приготвите само в една купа. Просто защото всички продукти се смесват на едно място, а след това заедно с ябълките се пекат. Тортата е лесна, продуктите - класически. Вкусните есенни ябълки я правят красива и сочна.

За максимален естетически външен вид, се постарайте да нарежете ябълките на полумесеци с еднаква дебелина. За целта ще ви е по-лесно, ако използвате кухненски робот или ренде. Но дори да се получат по-дебели резени, просто ги натиснете леко, така че да потънат в тестото. 

 

 

 

 

 

 

 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Загрейте фурната до 150 градуса С с вентилатор. Застелете формата по дъното и стените с хартия за печене.
  • 2. Разбийте заедно маслото, захарта и ванилията, докато стане светъл и пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно и продължете да биете. 
  • 3. След това сипете брашното, канелата и млякото. Разбийте, докато се смесят. 
  • 4. Изсипете тестото в подготвената форма. Загладете повърхността с шпатула или с гърба на лъжица.
  • 5. Нарежете ябълките на тънки полумесеци. Започвайки от краищата, подредете ябълкови резени в на гъста спирала, за да покрият цялата форма и да се образува нещо като роза. Притиснете леко в тестото.
  • 6. Печете 45-50 минути. Изпробвайте дали тестото е изпечено, като забодете шишче или клечка за зъби. Ако излиза, без по него да е полепнало тесто, значи е добре изпечено. Извадете от фурната и оставете настрана за 10 минути.
  • 7. След като изстине, поръсете с пудра захар. Сервирайте с топка бита сметана.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Сладко от цели мандаринки

    • Стафидена пита с мед за Деня на християнското семейство

    • Зелеви сарми с кайма

    • Пай с тиква

    • Пиле с карамелизирани лимони

    • Дребна риба с розмарин и чесън