.

Tорта с шоколадови суфлета и бонбони маршмелоу

Готвене 16 мин. Подготовка 25 мин. Брой порции 10

Да направим коледните и новогодишните празници още по-весели, уютни и вкусни! Всичко, от което се нуждаете, са подходящи рецепти! Храната е нужда, но да й се наслаждаваме е истинско изкуство! Представяме ви поредица от рецепти, вдъхновени от продукти в брошурата на Kaufland.


Днес ще приготвим разкошна торта с шоколадови суфлета и бонбони маршмелоу. Замразените шоколадови суфлета Exquisit (2х90 г) са оригинален френски продукт. С тях бързо и лесно може да направите тази чудесна торта, която е истински празник за сетивата - изкусителна, сочна, най-вкусна, когато се консумира топла. За допълнителния крем изберете черен шоколад. Препоръчваме го, защото самите суфлета са с пълнеж от течен шоколад, който е 22,4% тъмен.


Разгледайте още специални предложения и рецепти за празниците
на kaufland.bg/рецепти.

Начин на приготвяне
  • 1. Подредете замразените суфлета на дъното на форма за торта. Те трябва да се притискат едно към друго.
  • 2. Разбийте яйцата със захарта в дълбока купа, докато стане крем. Разтопете маслото на ниска температура на котлона.
  • 3. Нарежете шоколада на ситно – с остър нож върху дъска за рязане. Смесете маслото с шоколада, докато се получи сос.
  • 4. На тънка струйка добавете шоколадовия сос към яйчения крем, бъркайки с телена бъркалка. Прибавете и брашното. Отново разбъркайте.
  • 5. Залейте суфлетата с шоколадовия крем така, че сместа да запълни пространството между тях, но да има и по самите десерти.
  • 6. Загрейте фурната (горен и долен реотан с вентилатор) на 180 градуса. Печете тортата общо 16 минути. Това е достатъчно както да се затоплят суфлетата, така и да се изпече шоколадовата заливка.
  • 7. 5 минути преди да извадите готовата торта, сложете бонбоните машмелоу отгоре и върнете да се допече.
  • 8. Готовата торта извадете от фурната.
  • 9. Парчетата торта по желание може да гарнирате с топка ванилов сладолед и стръкчета прясна мента или розмарин.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая