.

Турски курабийки с лешници и какао

Готвене 15 мин. Подготовка 45 мин. Брой порции 0

Дребни сладки, които са много меки и ароматни. Малки парченца лешници им придават допълнителна хрупкавост. 


 

 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Маслото на стайна температура се нарязва на кубчета. Слага се в купа и се посипва със захарта. Добавят се още олиото, яйцето, бакпулвера, какаото и брашното. Всичко се омесва на ръка до получаването на меко тесто. Ако се получи прекалено сухо, добавете няколко лъжици студена вода.
  • 2. Накрая се сипват ситно нарязаните лешници. Купата с тестото се покрива със свежо фолио и се поставя се за 30 минути в хладилника.
  • 3. От сместа се взема с лъжица за сладолед, с която се оформя на топки. Друг начин е да откъсвате малки парчета, които да оваляте на топчета между дланите си. 
  • 4. Курабийките се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се 15 минути на 150 градуса в предварително загрята фурна.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Шоколадови куркубини

    • Орехов кекс с кафе и карамел

    • Пикантна супа със скариди

    • Такоси със скариди, царевица и авокадо

    • Фондю с бри

    • Салата с тофу, рукола и таханов сос