.

Запеканка с крем сирене без брашно

Готвене 35 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 0
Рейтинг

Този десерт е нещо средно между яйчен омлет и леко ястие със сирене. Вместо крем сирене, може да използвате извара. Важно е да не е солена.

Запеканката е чудесна за закуска или за следобедно хапване. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Отделете белтъците от жълтъците. Белтъците трябва да са в суха и чиста купа и в тях да няма дори парченца жълтък. В противен случай няма да се разбият добре. Сложете ги в хладилника за няколко минути, за да се охладят. 
  • 2. Жълтъците смесете с крем сиренето в друга купа. Добавете нишестето, ванилията и сметаната. Разбийте с помощта на вилица.
  • 3. Отделно разбийте белтъците, докато побелеят, като предварително им сложите щипка сол.
  • 4. Смесете разбитите белтъци с крем сиренето и другите продукти и разбъркайте, докато стане еднородна смес. 
  • 5. Застелете формата за печене с хартия и изсипете сместа. Загрейте фурната до 180 градуса. Печете 35 минути. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Зелеви сарми в тенджера под налягане

    • Пица Дъга

    • Огретен с карфиол

    • Дюлев сладкиш с кисело мляко "Покани съседите"

    • Винен кебап със свинско месо

    • Пикантен пастет с цвекло и кисело мляко