.

Разхлаждащо мащерково вино

Готвене 0 мин. Подготовка 0 мин. Брой порции 0

Бяло пенливо вино, ябълков сок, мащерка и лимони - чудесна комбинация за летните дни. Всяка съставка носи свой вкус, аромат и свежест. Охладете предварително, за да не добавяте кубчета лед. 

 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. В стъклена кана сипете пенливото вино под наклон, за да не образува прекалено много пяна. 
  • 2. Долейте с ябълковия сок. Разбъркайте с дълга коктейлна лъжица или завъртете каната внимателно няколко пъти по часовниковата стрелка, за да се смесят напитките.
  • 3. Нарежете лимоните на тънки шайби и ги добавете към напитката. 
  • 4. Измийте и подсушете пресните стръкове мащерка и ги добавете цели в напитката. 
  • 5. Охладете преди да сервирате. Налейте във високи чаши. Във всяка от тях сложете по една прясна малинка и малко стръкче прясна мащерка. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от коприва

    • Пиле с кускус и кисело мляко

    • Свинско роле с тиква, ябълка и козе сирене

    • Телешки гърди по рецептата на баба

    • Хайвер от чесън

    • Супа "Капричоза"