.

Агнешко с мед и горски билки

Готвене 60 мин. Подготовка 320 мин. Брой порции 8
Превъзходно блюдо от Балкана, много подходящо за трапезата на Великден или Гергьовден.
Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. За маринатата: прясната мащерка, джодженът, розмаринът, ментата, чесънът, медът, зехтинът,солта и черният пипер се счукват и пасират до получаване на гъста марината.
  • 2. Месото се намазва обилно с маринатата от всички страни. Завива се във фолиото и се оставя в хладилника да преспи една нощ. Печет се с фолиото 50-60 минути във фурната на 180 градуса.
  • 3. Сервира се печеното с гарнитура от пресни картофи и моркови, задушени в масло.
  • 4. Печените люти чушлета се накисват в марината от оцет, олио, чесън и копър и се поднасят с блюдото.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Сладолед със смокини и сирене

    • Пилешка крем супа с чесън

    • Парени люти чушки

    • Как да приготвим брюкселско зеле вкусно - вариант на фурна

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Синдермьо - стара рецепта от Родопите