.

Агнешко с мед и горски билки

Готвене 60 мин. Подготовка 320 мин. Брой порции 8
Превъзходно блюдо от Балкана, много подходящо за трапезата на Великден или Гергьовден.
Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. За маринатата: прясната мащерка, джодженът, розмаринът, ментата, чесънът, медът, зехтинът,солта и черният пипер се счукват и пасират до получаване на гъста марината.
  • 2. Месото се намазва обилно с маринатата от всички страни. Завива се във фолиото и се оставя в хладилника да преспи една нощ. Печет се с фолиото 50-60 минути във фурната на 180 градуса.
  • 3. Сервира се печеното с гарнитура от пресни картофи и моркови, задушени в масло.
  • 4. Печените люти чушлета се накисват в марината от оцет, олио, чесън и копър и се поднасят с блюдото.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци