.

Агнешко в млечно-яйчен сос по овчарски

Готвене 10 мин. Подготовка 90 мин. Брой порции 6

Да подходим различно към агнешкото месо.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Агнешкото месо от плешка се нарязва на 6 порции.
  • 2. Парчетата се поставят в гювеч с капак или в тавичка, която може да бъде покрита с алуминиево фолио.
  • 3. Месото в съда се залива с равни части вода и масло, захлупва се и се пече в умерена фурна.
  • 4. Изпеченото месо се изважда и се слага в друг съд.
  • 5. В соса от печеното внимателно се налива разбитото заедно с яйцата и леко затоплено кисело мляко. Всичко се посолява на вкус и се разбърква.
  • 6. Съдът се връща във фурната и се пече без капак, докато се сгъсти.
  • 7. След това в соса се слага печеното месо и ястието се допича без капак за 10 минути.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Свежо за лятото - миди с бира

    • Коприненият омлет на Джейми Оливър само с 3 съставки

    • Лимонов тарт

    • Мързелива лазаня с макарони

    • Пикантна морковена супа за 20 минути

    • Закуска, която да ядете на вечеря - запеканка с наденички