.

Агнешко в млечно-яйчен сос по овчарски

Готвене 10 мин. Подготовка 90 мин. Брой порции 6

Да подходим различно към агнешкото месо.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Агнешкото месо от плешка се нарязва на 6 порции.
  • 2. Парчетата се поставят в гювеч с капак или в тавичка, която може да бъде покрита с алуминиево фолио.
  • 3. Месото в съда се залива с равни части вода и масло, захлупва се и се пече в умерена фурна.
  • 4. Изпеченото месо се изважда и се слага в друг съд.
  • 5. В соса от печеното внимателно се налива разбитото заедно с яйцата и леко затоплено кисело мляко. Всичко се посолява на вкус и се разбърква.
  • 6. Съдът се връща във фурната и се пече без капак, докато се сгъсти.
  • 7. След това в соса се слага печеното месо и ястието се допича без капак за 10 минути.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Сладолед със смокини и сирене

    • Пилешка крем супа с чесън

    • Парени люти чушки

    • Как да приготвим брюкселско зеле вкусно - вариант на фурна

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Синдермьо - стара рецепта от Родопите