.

Бананов хляб (безглутенов)

Готвене 60 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 1

Този хляб е мек, леко влажен, ароматен, леко сладък и засищащ. 

Трите банана трябва да са с общо тегло около 330 грама.
Прясното краве мляко може да се замени с бадемово или соево.







Начин на приготвяне
  • 1. Загрейте фурната до 200 градуса по Целзий.
  • 2. Застелете форма за печене с пергаментна хартия.
  • 3. Поставете бананите в голяма купа. Добавете всички съставки като последно сипете млякото. Разбийте, докато стане хомогенна смес.  
  • 4. Накрая сипете брашната и разбъркайте.
  • 5. Печете около час. Когато хлябът е готов, трябва да е твърд на пипане, може коричката му да се пукне, а цветът ще златисто-кафяв. 
  • 6. Оставете да се охлади напълно преди да го разрежете. 
  • 7. Сервирайте с масло и мед. Съхранявайте остатъците в купа с похлупак или платнена торбичка, която е завързана. Може да се запази до няколко дни. 
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци