.

Банички с кайма

Готвене 0 мин. Подготовка 0 мин. Брой порции 0

Ако искате нещо бързо и много засищащо за обяд или вечеря, но същевременно трябва да сложите нещо и в кутията на детето за училище, тези банички са чудесен вариант. В рецептата се използват готови кори, като всяка баничка се завива в две от тях. Поръсете обилно с пармезан и запечете, за да се получи вкусна и хрупкава, златиста коричка. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Смесете каймата с яйцето, ориза, солта, чубрицата и черния пипер. Нарежете лука на ситно. Всичко това сложете в тиган с предварително сгорещено олио и оставете да се запържи. Бъркайте с дървена лъжица, за да се раздроби каймата на малки парченца. 
  • 2. Сипете 2 ч. ч. вода в ориза и оставете да поври, за да омекне оризът. Накрая сипете доматеното пюре. В топлата кайма сипете настъргания кашкавал и разбъркайте. От горещината той ще се стопи. 
  • 3. Разстелете корите и намажете с четка по цялата повърхност с олио. Сипете от сместа с кайма и разстелете по половината кора. завийте на руло по късата страна. Всяко руло разрежете на 4 равни парчета. 
  • 4. Подредете ги в намазнена с олио тавичка. Поръсете отгоре с настъргания пармезан. Печете за около 20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Салата с грозде

    • Любимата рецепта на Меган Маркъл - зелено чили с дип от авокадо...

    • Английски ребърца с меден сос и хрупкава коричка

    • Меденки с маслен крем

    • Сладко руло с бисквити

    • Карталачки - руски питки със сирене