.

Бърза запеканка с юфка

Готвене 25 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 0

Юфката е едно от печивата, които в миналото често са се приготвяли в домашни условия. Корите са се точели на тънко и са се сушели на двора, върху големи парчета плат, изпънати на слънце. Прибрани в пликове, са били дълготраен продукт за храна по всяко време на годината.

Освен сварена, юфката е чудесна и изпечена на фурна. Приготвя се с яйца и мляко и има приятен вкус и много лека консистенция. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Включете фурната на 250 градуса. Намазнете тавичка и изсипете юфката в нея. Разбърквате периодично.
  • 2. В купа разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавяте млякото.
  • 3. Когато юфката е леко позапечена, залейте със сместта и печете за около 25-30 минути.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци