.

Бързо и лесно: 10-минутна наденица с доматки и люти чушлета

Готвене 0 мин. Подготовка 0 мин. Брой порции 4

И вие ли ненавиждате, когато след готвене трябва да измиете 4-5 различни съда? Това ястие е чудесно, защото се готви само в един съд. Какво облекчение, нали? Освен това става много бързо. Само след 10 минути ще имате вкусен обяд или вечеря. Бързи и лесни рецепти - кой не ги обича?

 

Като добавка, по желание към наденичките може да сложите броколи, тиквички, лук или картофи. Това ще увеличи времето за готвене на ястието, но ще го направи още по-хранително ивкусно. 

 

Ястието се получава с хубав сос. Затова - вземете мек хляб, за да има с какво да си топите. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Загрейте олиото в голям тиган на средна температура. Добавете наденицата и гответе, като разбърквате от време на време, докато леко се запече – по 2 минути от всяка страна. 
  • 2. Добавете доматите, нарязани на половинки, скилидките чесън, лютите чушки и мащерката, разбърквайте. Гответе под капак 2 минути. Внимавайте при бъркане да не се разкашкат доматите. 
  • 3. Добавете сол и черен пипер. Гответе под капак още 2 минути. Махнете от котлона и нарежете маслото на малки парчета. Оставете го да се разтопи по горещата наденица. 
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци