.

Безглутенови палачинки

Готвене 5 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 4

Имате непоносимост към глутена? Трябва стриктно да контролирате и следите за присъствието на глутен в състава на храните в дневното си меню? А толкова много обичате палачинки!

Поднасяме ви рецепта за безглутенови палачинки, които не само че по нищо не отстъпват на глутеновите такива, а дори са и още по-вкусни!

Начин на приготвяне
  • 1. Тиганът се загрява на средна температура.
  • 2. В голяма купа се смесват едновременно всички сухи съставки. Прави се кладенче в центъра и в него се добавят течните съставки. Всички съставки се разбъркват добре, до получаване на гладка еднородна смес.
  • 3. Палачинките се изпържват и след като поизстинат се обливат с приготвеното сладко за плънка.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци