.

Боб по мексикански

Готвене 60 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 5

Мексиканският боб е червен и дребен. Този сорт има приятен маслен и сладък вкус. Сварява се за около 1 час.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Бобът се измива и се слага в студена вода в дълбока тенджера да заври. Първата вода се излива, след като кипне. Долива се втора вода и се осолява.
  • 2. Добавят се нарязаните моркови и кромид лук.
  • 3. При боба се слага и олиото и всичко се овкусява с чубрица и джоджен.
  • 4. Добре се комбинира със сладка царевица, която се прибавя към сварения вече боб. Ако е необходимо, се долива още топла вода.
  • 5. Когато бобът е готов, се добавя лютият червен пипер.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая