.

Царевичен хляб с чили

Готвене 30 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 6
Рейтинг

Мек, пухкав и сочен. 

Начин на приготвяне
  • 1. В голяма купа пресейте двата вида брашно заедно с бакпулвера и солта.
  • 2. Добавете сушеното чили и захарта и разбъркайте добре.
  • 3. Загрейте фурната до 200 градуса.
  • 4. В друг съд разбийте яйцето, мътеницата и сметаната. Добавете зехтина и разбийте добре. 
  • 5. Към брашното добавете течните съставки и разбъркайте.
  • 6. Прехвърлете сместа върху набрашнена повърхност и замесете меко тесто.
  • 7. Намаслете добре дъното и стените на съд за печене и сложете тестото, като разстелете равномерно. Може да направите разрези с много остър нож.
  • 8. Печете в добре загрята фурна 25-30 минути до златисто. Преди да извадите от фурната, проверете с дървен шиш вътрешността на хляба. 
  • 9. Поднесете топъл с масло.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Печено пиле с бира

    • Кексчета с розова вода и шамфастък

    • Пъстра лятна салата с билково сирене

    • Сочна картофена салата с пресни подправки и лимон

    • Лавандулова лимонада, която облекчава главоболие

    • Маст-о-Кияр - като таратор, но не съвсем