.

Еленски стекове с кадифено пюре от био грах и розова сол

Готвене 12 мин. Подготовка 0 мин. Брой порции 0

Храната е необходимост, но да й се наслаждаваме е истинско изкуство! Да направим коледните и новогодишните празници още по-весели, уютни и вкусни! Всичко, от което се нуждаете, са подходящи рецепти! Представяме ви поредица от рецепти, вдъхновени от продукти в брошурата на Kaufland.



Днес приготвяме еленски стекове с кадифено пюре от био грах и розова сол - ястие, което е изключително подходящо за новогодишната трапеза и за всички ценители на изтънчения вкус.
 Новозеландските еленски пържоли Exquisit в Kaufland са в разфасовка от 400 г., добре оформени и готови да бъдат приготвени. Гарнитурата от пюре от био грах е фина, лека и въздушна и добре кореспондира с плътността на месото.  


Разгледайте още специални предложения и рецепти за празниците
на kaufland.bg/рецепти.

Начин на приготвяне
  • 1. Поставете еленските пържоли в добре загрят грил тиган. Сложете капака. Оставете да се готвят около 3 минути. След това завъртете пържолата под ъгъл от 90 градуса, така че ребрата на грила да образуват ромбоиди върху месото. Отново сложете капака и оставете за още 3 минути. Обърнете стековете и направете същото и от другата страна. 
  • 2. Завийте готовото месо с алуминиево фолио и оставете да почине. Нека престои 5-7 минути. Така месото ще запази соковете си и ще стане сочно и крехко. 
  • 3. Смесете виното, водата, захарта, лимона и джинджифила в тенджера и оставете да заври. Спрете котлона и оставете тенджерата с течността там за още 5 минути. 
  • 4. За пюрето от грах изсипете два буркана био грах в гевгир и отцедете от течността. Сложете в дълбок тиган и сотирайте за 1-2 минути, заедно с маслото и ситно нарязания чесън. Сипете топлия грах в пасатор и пасирайте, докато стане на гладко пюре. Овкусете с розова скална сол.   
  • 5. Преди да сервирате месото, леко го поръсете с канела и след това полейте със соса. Гарнирайте с пюрето. За още по-богат вкус може да добавите мариновани гъби и парченца сварено цвекло. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая