.

Гювеч със свинско месо

Готвене 60 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 0

Гювечът е едно от ястията, особено характерно за нашата кухня. може би защото е особено хранително и може освен да те засити и да те стопли. Обикновено се приготвя със свинско месо, а задължителна съставка е червеното вино. 


За по-богат вкус може да добавите различни по вкус и цвят зеленчуци - патладжан, домат, моркови, чушки, бамя, цвекло, картофи и т.н. 

Начин на приготвяне
  • 1. Нарежете месото на хапки и го задушете в дълбок тиган с малко олио за няколко минути, докато омекне. 
  • 2. Нарежете лука на ситно и го запържете в същата мазнина, след като сте извадили свинското. Добавете и домата, нарязан на кубчета. 
  • 3. Върнете месото към зеленчуците, сипете виното и оставете да къкри на слаб огън. 
  • 4. Нарежете чушките на тънки ленти. Добавете ги към месото. Когато то е достатъчно омекнало, сипете картофите, нарязани на полумесеци. Сложете солта и черния пипер. Разбъркайте. 
  • 5. Пресипете сместа в керамичен съд и печете 1 час. 
  • 6. Готовият гювеч поръсете с чубрица и пресен магданоз. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Фалшиво тирамису без яйца

    • Ореховият сладкиш на баба

    • Банички със сирене и смокини

    • Пълнени чушки с киноа и сирене

    • Маслен пай с грозде

    • Сладки с черен шоколад