.

Испански омлет

Готвене 45 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 0

Обичайно, този омлет се приготвя в Каталуния. Ястието е класическо, направено само от 5 съставки.




 

 

 

 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Измийте картофите и ги обелете. Нарежете ги на дебели резени. 
  • 2. Нарежете лука.
  • 3. Загрейте зехтина в голям тиган. Добавете картофите и лука и ги задушете под капак за около 30 минути/ Разбърквайте от време на време, докато картофите се омекнат.
  • 4. Прецедете картофите и лука от мазнината през решетка в голяма купа. Оставете отцепената мазнина настрана.
  • 5. Разбийте яйцата поотделно. Разбъркайте картофите с 3 с. л. нарязан босилек. Овкусете със сол и пипер.
  • 6. Загрейте малко от прецеденото масло в дълбок тиган. Изсипете всичко там и печете на умерена температура. С шпатулата оформите омлета като възглавница.
  • 7. Когато е почти готов, обърнете на плоча и плъзнете обратно в тавата,з а да се изпече и от другата страна. Гответе още няколко минути. Може да обърнете още няколко пъти. 
  • 8. Готовият омлет извадете от тигана. Оставете да се охлади 10 минути преди сервиране.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Пикантна морковена супа за 20 минути

    • Закуска, която да ядете на вечеря - запеканка с наденички

    • Шоколадова торта с банани

    • Розов оцет с див лук

    • Бутер баница с агнешко и розмарин

    • Торта от стар козунак