.

Яйца по панагюрски с левурда

Готвене 7 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 2

Панагюрски подлучени яйца с леворда...

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Около 1 л вода се загрява с оцета, в нея се чукват едно по едно яйцата и се пошират за 6–7 минути, като водата не трябва да ври. Изваждат се, отмиват се от киселината в купа с вода и се отцеждат.
  • 2. Левордата се нарязва наситно, смесва се с киселото мляко и зехтина, добавя се наситненият копър и се овкусява със сол и черен пипер.
  • 3. Червеният пипер се запържва много малко в маслото.
  • 4. Сиренето се натрошава и върху него се сипва млечният сос.
  • 5. Отгоре се слагат яйцата и се заливат със запърженото масло.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Сладолед със смокини и сирене

    • Пилешка крем супа с чесън

    • Парени люти чушки

    • Как да приготвим брюкселско зеле вкусно - вариант на фурна

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Синдермьо - стара рецепта от Родопите