.

Яйца по панагюрски с левурда

Готвене 7 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 2

Панагюрски подлучени яйца с леворда...

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Около 1 л вода се загрява с оцета, в нея се чукват едно по едно яйцата и се пошират за 6–7 минути, като водата не трябва да ври. Изваждат се, отмиват се от киселината в купа с вода и се отцеждат.
  • 2. Левордата се нарязва наситно, смесва се с киселото мляко и зехтина, добавя се наситненият копър и се овкусява със сол и черен пипер.
  • 3. Червеният пипер се запържва много малко в маслото.
  • 4. Сиренето се натрошава и върху него се сипва млечният сос.
  • 5. Отгоре се слагат яйцата и се заливат със запърженото масло.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая