.

Юнашки качамак

Готвене 20 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 4

Роднина на румънската мамалига и любимата ни италианска полента, качамакът заема почетно място в сърцата ни. Някой в семейството трябва да стане по-рано, за да започне варенето и да събуди къщата с аромата на запечен качамак с масло и сирене, но в тази му версия винаги може да го сервирате и като късен обяд. Хващайте ‘’качамалката’’ и да започваме:

Начин на приготвяне
  • 1. Царевичният грис се сварява на среден огън в леко подсолена вода, бъркайки с ‘качамалката’’, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.
  • 2. Междувременно фурната се загрява до 200 градуса. Сместа се излива в плитка тавичка, като ‘’се вплитат’’ пресните листа от спанак.
  • 3. Отгоре се ръси сиренето и се декорира с половинките маслини и чушките на ивички.
  • 4. Запича се на силна фурна за 20 мин. и преди сервиране се залива със сгорещеното масло.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Бисквитена торта с шоколад без печене

    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen