.

Карфиол със сьомга в бутер тесто

Готвене 30 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4

Това питателно и разкошно блюдо ще омагьоса сетивата ви в мига, в който почувствате аромата и усетите вкуса му...

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Карфиолът се бланшира 4-5 минути във вряща подсолена вода. Тестото се оставя на стайна температура да се отпусне.
  • 2. Рибата се нарязва на парчета с големина около 3 см и се овкусява със сол и черен пипер.
  • 3. Кората на половин лимон се настъргва. Сокът от половината лимон се изцежда.
  • 4. Сметаната, яйцата, лимоновата кора, 1 с.л. лимонов сок, скилидката чесън, малко сол и черен пипер се смесват.
  • 5. Тавичката се намаслява и поръсва с брашно. Дъното и страничните стени се застилат с тесто, върху което се разпределят рибата и карфиолът. Отгоре се изсипва сметановата смес.
  • 6. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30 минути. Прекрасна гарнитура е зелената салата.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци