.

Картофи на шайби с много подправки

Готвене 15 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 6

Билките и пресните подправки са истински съкровища - те променят коренно основния вкус на ястието. Тези картофи са на фурна са наистина невероятни. Но знаете ли кое е още по-вкусно от тях? Самите пресни билки и подправки. Не си и помисляйте да ги изхвърлите. След като се изпекат, те стават много хрупкави и с изявен вкус. 



Сервирайте картофките с горчичен сос с кисело мляко. 

 

 

 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Загрейте фурната до 200 ° C. Измийте картофите и ги нарежете (без да ги белите) на филийки, които да не стигат до другия край на картофа. Нека дебелината на шайбите е около 0,5 cm. 
  • 2. Подредете върху тава за печене, застлана с хартия. Добавете билките. 
  • 3. Нарежете скилидките чесън и ги добавете в тавата. 
  • 4. Полейте картофките с малко зехтин и ги разбъркайте с ръце. Печете за около 15 минути.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци