.

Класическа италианска гремолата

Готвене 5 мин. Подготовка 5 мин. Брой порции 0

Италианска подправка, която в класическия си вариант се състои само от 3 съставки.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Измийте магданоза и го подсушете. 
  • 2. Накълцайте го на ситно.
  • 3. Настържете кората на лимона.
  • 4. Накълцайте на ситно бялата част на пресния чесън.
  • 5. Смесете всички съставки.
  • 6. Овкусете със сол и зехтин. 
  • 7. Готовата прясна гремолата сипете в стъклен буркан и съхранявайте в хладилник
  • 8. Подправяйте печени меса, риба, паста и зеленчуци на скара. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Лесен щолен без мая

    • Сладко от цели мандаринки

    • Стафидена пита с мед за Деня на християнското семейство

    • Зелеви сарми с кайма

    • Пай с тиква

    • Пиле с карамелизирани лимони