.

Ливански кофта кебап

Готвене 15 мин. Подготовка 1 мин. Брой порции 6
Рейтинг

Експериментирайте с това екзотично ястие, което гарантирано ще се превърне в следващата ви любима рецепта с телешко.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. 1. В сух тиган на средно силен огън запечете семената кориандър и кимион за няколко минути, като бъркате непрекъснато.
  • 2. 2. Прехвърлете в хаван и стрийте добре. Смесете ги с останалите подправки.
  • 3. 3. Нарежете лука, чесъна и магданоза на ситно.
  • 4. 4. Сложете двата вида смляно месо в голяма купа. Посолете и подправете с черен пипер.
  • 5. 5. Добавете магданоза, лука, чесъна и подправките.
  • 6. 6. Омесете каймата добре и приберете в хладилник поне за час.
  • 7. 7. Нарежете зелето на жулиени, сложете в купа и добавете ситно нарязан магданоз, сока на половин лимон и 2-3 супени лъжици зехтин.
  • 8. 8. От овкусената кайма оформете дълги фитили, които нанижете на дървени шишове и леко сплескайте с пръсти, за да получите характерната за кофта форма.
  • 9. 9. Загрейте грил тиган и изпечете шишовете с месо за по 6-7 минути от всяка страна.
  • 10. 10. Затоплете за около минута питки арабски хляб.
  • 11. 11. Всяка питка намажете с хумус, сложете от зелевата салата, резенчета пресен домат и нарязана на жулиени люта чушка. Отгоре поставете кебапа и сервирайте.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Сладолед със смокини и сирене

    • Пилешка крем супа с чесън

    • Парени люти чушки

    • Как да приготвим брюкселско зеле вкусно - вариант на фурна

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Синдермьо - стара рецепта от Родопите