.

Маринована сьомга с аспержи и сусам

Готвене 10 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 4

Сьомга с аспержите, джинджифил и ситно нарязан зелен лук - плаче да го похапнете.

Начин на приготвяне
  • 1. Сьомгата се маринова като се сложи половината зелен лук, добавят се филетата, виното, соевият сос и сусамовото масло.Смесват се добре и се оставя настрана за кратко.
  • 2. Аспержите се поръсват с джинджифил и с останалият зелен лук.
  • 3. Прибавят се сьомгата и маринатата. И всички продукти се варят на пара 5-8 минути, докато месото стане твърдо и розово.
  • 4. В малък тиган се запържват, без мазнина, 2 с.л. сусам, като се разклаща тигана често, докато сусамът покафенее леко.
  • 5. Сьомгата се поръсва със сусама преди да се сервира.
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"