.

Мариновани пилешки филета със зелен фасул

Готвене 20 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 2

Бързо ястие, приготвено на грил тиган. За най-добър вкус е добре предварително да мариновате пилешките филета. 

Необходими продукти за маринатата:
2 с. л. соев сос
1/2 ч. ч. бяло вино
2 с. л. зехтин
1 ч. л. горчица
1 ч. л. мед

Пилешките филета се поставят в съд и се намазват с маринатата. Добре е да останат така най-малко 2 часа. Така ще попият достатъчно от ароматите и вкуса на подправките. Няма нужда да добавяте допълнително сол, защото соевият сос е солен. Но ако мислите, че няма да ви е достатъчно за добър вкус - натрийте чистото месо с 1 ч. л. бяла сол, преди да сложите останалите продукти. 

Начин на приготвяне
  • 1. В дълбок съд смесете продуктите за мариноването на пилешкото филе. Окрехкотете месото с чук за пържоли и го поставете в съда. Натрийте месото с ръце с маринатата, за да проникне добре. Поставете капак и оставете за 2 часа в хладилника. 
  • 2. Докато месото се маринова, пригответе зеления фасул на пара. Така се готви, без да омеква прекалено, както става при варенето. Ако нямате специален уред за това, сложете една в друга две различни по размер тенджери и го направете на водна баня. 
  • 3. Върху горещия фасул сложете масло и разбъркайте. То ще се разтопи от температурата и ще проникне в зеленчука. Овкусете с малко сол. 
  • 4. Готовите филета поставете в загрят грил тиган и изпечете от двете страни.  
  • 5. Сервирайте, докато и двата продукта са топли. За свежест добавете няколко чери доматчета. 
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"