.

Млечна запеканка с картофи и карфиол

Готвене 30 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4

Покрай месните ястия, с които, бас ловя, още не сме се разделили, ви предлагам да разнообразим менюто си с една почти постна картофена запеканка. В добрата компания на карфиола тя се превръща в изключително и неустоимо изкушение...

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Обелените и нарязани на филийки картофи, заедно с карфиола, разделен на малки китчици, се пускат във вряща подсолена вода.
  • 2. След няколкоминутното бланширане се нареждат в намазана тавичка. Редят се пласт картофи и карфиол, пласт натрошено сирене, като се завършва с картофи и карфиол.
  • 3. Яйцата се разбиват с прясното мляко и подправките и се заливат с получената смес отгоре.
  • 4. Накрая се поръсва с парченца масло и се пече в предварително загрята фурна около 30 мин.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци