Най-бързата супа с коприва - Bistro

Най-бързата супа с коприва

Готвене 35 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 6

Макар астрономическата пролет все още да не е настъпила, изобилието от зелени продукти в плод-зеленчука е огромно и създава приятно и свежо настроение. А какво по-добро предложение от лесна и бърза пролетна супа с коприва?

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Копривата се попарва с гореща вода и се почиства от дръжките. Нарязва се на дребно.
  • 2. В тенджера загрейте зехтина и сложете копривата. Запържете за няколко минути.
  • 3. Добавете ориза за 1 минута, след което изсипете 1.5 литра вода. Оставете да поври 10-15 минути до сваряване на ориза.
  • 4. Настържете твърдо свареното яйце директно в тенджерата. Нека поври още 5 минути.
  • 5. Натрошете сиренето и го добавете. Захлупете супата с капак и изключете котлона. Поднася се топла със студено сирене и по желание с разполовено сварено яйце. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Торта "Рафаело" с бисквити и кокос

    • Рибената чорба на капитаните

    • Рибно фрикасе по френски

    • Салата с мариновани сардини и домати

    • Солени шоколадови сладки

    • Лесна салата с царевица и риба тон