.

Облачни яйца

Готвене 7 мин. Подготовка 0 мин. Брой порции 0

Яйцата са един от най-евтините и достъпни продукти, но същевременно са питателна и вкусна храна. Това ги прави предпочитани за обяд и за вечеря, но същевременно въображението ни за тяхното приготвяне понякога се изчерпва. Предлагаме ви една интересна рецепта, която ги прави апетитни и с атрактивен външен вид. Нарекли сме ги облаци, но малко приличат и на вулкани. Вие ги наречете както пожелаете - важно е да сте доволни от вкуса. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Отделете жълтъците от белтъците. Важно е жълтъците да останат цели. Внимателно ги поставете в отделни купички. 
  • 2. Към белтъците добавете солта. Разбийте с миксер, докато стане на твърда пяна. 
  • 3. Застелете тавичка с хартия за печене. С лъжица сипете от белтъчената смес, като със заобления й край оформите вдлъбнатини в белтъчните облаци. Печете 3-4 минути във фурна на 180 градуса, с вентилатор. 
  • 4. Извадете. Във всяка вдлъбнатина добавете по един жълтък. Върнете във фурната за още минута-две. 
  • 5. Може да залеете облачните яйца с разтопено масло, смесено с червен пипер. 
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"