.

Огретен с карфиол

Готвене 45 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 4

Една рецепта, която е лека и бърза. Подходяща е за есен и зима, когато карфиолът и броколито са в изобилие. Вариант е да използвате и замразени такива. 


Царевицата и спанакът ще добавят не само още вкус, но и цвят в ястието. 

Сметаната го омекотява и го прави с кадифен вкус. 

Начин на приготвяне
  • 1. Измийте броколито и карфиола. Накъсайте ги на малки розички. 
  • 2. Измийте и остържете кората на морковите. Нарежете го на средно големи парчета. Сипете броколито, карфиола и морковите в тавичка. Добавете царевицата и измитите листа спанак. 
  • 3. Разбийте яйцата. Смесете я със  сметаната. С тази смес залейте зеленчуците в тавичката. 
  • 4. Печете в предварително загрята фурна на 180 градиса С за 40 минути. 
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци