.

Пълнени чушки с киноа и сирене

Готвене 30 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4

Сезонът на тиквичките, чушките и броколо е в разгара си. Сигурно всяко домакинство си има традиционен начин за приготвяне на тези продукти за обяд или вечеря. Предлагаме ви един малко по-различен вариант, в който се използва киноа и сирене. По желание сиренето може да се замени и с тофу.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Накиснете киноата в 200 мл вода. След 10-15 минути я изплакнете. Сипете вода в тенджера и я сложете да заври на средна температура.  
  • 2. Измийте чушките и ги нарежете на половинки. Почистете от семките и дръжките. 
  • 3. В дълбок съд налейте олиото и сипете всички подправки. Разбъркайте. Добавете моркова и тиквичката, нарязани на ситно. Задушете зеленчуците за 5-7 минути. 
  • 4. Нарежете сиренето на кубчета и добавете към зеленчуците. 
  • 5. В друг съд смесете доматеното пюре, със солта и водата. С получения сос залейте зеленчуците и оставете да се готви още 5 минути. Добавете киноата и разбъркайте. Пълнежът е готов. 
  • 6. Напълнете половинките чушки и подредете в тавичка. Печете в предварително загрята фурна за 30 минути.
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"