.

Пълнени чушки с пиле и кускус

Готвене 10 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 4

Скоро сте готвили пиле на фурна и Ви е останало бялото место, предлагаме Ви вкусен начин да го използвате.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Кускусът, стафидите и нарязаната скилидка чесън се слагат в купа и се заливат с врял зеленчуков бульон. Покрива се с капак.
  • 2. Междувременно червените чушки се разполовяват и се почистват от семената и се пускат във вряща вода за 5 минути.
  • 3. Отцеждат се добре и се поставят в тавичката на грила със срязаната страна нагоре.
  • 4. Към кускуса се добавя нарязаното на кубчета готово пилешко и пресният риган.
  • 5. Сместа се посолява и се разпределя в чушките.
  • 6. Отгоре се поръсват с натрошено сирене и се пекат на бавен огън за 10 минути до златисто.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци