.

Панирани палачинки

Готвене 10 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 8

Кой не обича палачинки?! Пухкави, нежни, панирани палачинки! С плънка от шунка, мляко, риган, краставички и още нещо... На закуска или на вечеря, тези великолепни съблазни ще доставят незаменимо удоволствие на малки и големи...

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Разбиват се 3 от яйцата, прибавя се газираната вода, пловината от олиото, солта и брашното, колкото да поеме, до получаване на гъста смес, от която се изпържват палачинките.
  • 2. Лукът се нарязва на дребно и се запържва в останалото олио до златисто.
  • 3. Добавят се нарязаните на кубчета шунка, 2 с.л. цедено мляко, 1 яйце, 2 с.л. галета и риганът.
  • 4. Върху всяка от палачинките се нарежда част от плънката и се навива на руло. Всяко от рулата се овалва първо в брашното, след това в яйцата и най-накрая – в галетата.
  • 5. Готовите панирани палачинки се нарязват на парчета, които се нареждат върху листове зелена салата и се заливат отгоре със сос, приготвен от цеденото мляко, предварително смесено със ситно нарязаните краставички и овкусено с лимонов сок и пипер.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци