.

Панирано пилешко с майонеза и пастет от авокадо

Готвене 30 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 4

Вкусна рецепта, предоставена от мама Тони и Илиян - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. В купа разбъркайте майонеза и горчица.
  • 2. Овкусете със сол всяко филе и след това го овалвайте най-напред в брашно, след това в сместа с майонеза, след това пак в брашно.
  • 3. Изпържете ги в смес от сгорещено олио и масло.
  • 4. След като се изпържат ги извадете от тигана и в него изсипете сместа от панирането – майонеза и горчица и добавете кисело мляко. 
  • 5. Оставете да се получи сос и с него полейте готовото пиле.
  • 6. Направете пастета като намачкате авокадото или го пасирате, заедно с чесън, сол и лимонов сок.
  • 7. Нарежете франзелата на филийки, намажете ги с чесън, поръсете със зехтин и изпечете до хрупкавост във фурна.
  • 8. Сервирайте панираното пилешко със соса, заедно с препечените франзелки, намазани с пастета от авокадо.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци