.

Паста със сос "Карузо"

Готвене 20 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 4

Може да я опитате във всеки ресторант в ... Уругвай.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Лукът се нарязва наситно, а шунката – на кубчета. Пънчетата на гъбите се отстраняват, а шапките се белят и се режат натънко.
  • 2. Лукът и гъбите се запържват последователно в зехтина, добавя се шунката и съдът се дърпа от котлона.
  • 3. Брашното се запържва в маслото.
  • 4. Към него, малко по малко, се налива загрятото мляко, сипва се и сметаната.
  • 5. Щом сосът се сгъсти, се добавят настърганият пармезан и накъсаната моцарела.
  • 6. Когато се разтопят, готовият бешамел се сипва при гъбената смес.
  • 7. Пастата се сварява в подсолена вода.
  • 8. Отцежда се, разбърква се със соса и се овкусява със сол и черен пипер. Сервира се, поръсена с накълцан магданоз.
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"