.

Печен картоф с билки и зехтин

Готвене 30 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 2

Картофите - любима храна на малки и големи. А писнало ли ви е да ги режете на парченца? Изпечете ги цели - по-атрактивно и по-лесно. И вкусно! 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Изберете 4 средни и еднакви по големина картофа. Измийте ги добре. Ако са пресни, няма нужда да ги белите от кората, а ако не са - ги обелете. След това направете процепи по дължината на картофа. Не ги правете прекалено дълбоки, за да не се разпаднат. 
  • 2. Нарежете мащерката, розмарина, ригана и копъра на ситно. В случай, че не обичате някоя от подправките, можете да я замените с друга, а можете да си направите и изцяло ваша комбинация. Добре е билките да са пресни, но ако не разполагате с такива, заложете на сухи. 
  • 3. Поръсете всеки от картофите с билките. След това сложете половин супена лъжица зехтин във всеки картоф. Подредете ги върху хартия за печене и ги сложете в предварително загрята фурна за 30 минути.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая