.

Печена паста ригатони с домати и моцарела

Готвене 40 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 4

Или както я наричат в Италия - „Pasta al forno con pomodiri e mozzarella”. Тя ще ви плени с простотата и вкуса си, който не можем да сравним с нищо друго.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. 1. Пастата се вари в подсолена вода според инструкциите на пакета. 
  • 2. 2. Междувременно в предварително загрят зехтин се запържват до златисто чесънът и лукът. Към тях се добавят вече измитите и ситно нарязани домати. Оставяме на огъня за около пет минути, до сгъстяване.  Овкусява се с щипка захар, малко сол и черен пипер. След което се добавят се накъсаните листа босилек.
  • 3. 3. В тавичка се изсипват добре отцедената паста заедно с готовия сос, след което се разбъркват.
  • 4. 4. Върху пастата се нарежда нарязаната на шайби моцарела, след което се запича в предварително загрята фурна за 15 минути, или до златисто.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Лесен щолен без мая

    • Сладко от цели мандаринки

    • Стафидена пита с мед за Деня на християнското семейство

    • Зелеви сарми с кайма

    • Пай с тиква

    • Пиле с карамелизирани лимони