Печена паста ригатони с домати и моцарела
Готвене 40 мин.
Подготовка 30 мин.
Брой порции 4
Или както я наричат в Италия - „Pasta al forno con pomodiri e mozzarella”. Тя ще ви плени с простотата и вкуса си, който не можем да сравним с нищо друго.
Съставки
- 1 пакет Паста Ригатони
- 300 г Сирене Моцарела
- 1 щипка Захар
- 1 глава Лук
- 3 скилидки Чесън
- 1 кг Домати
Начин на приготвяне
-
1. 1. Пастата се вари в подсолена вода според инструкциите на пакета.
-
2. 2. Междувременно в предварително загрят зехтин се запържват до златисто чесънът и лукът. Към тях се добавят вече измитите и ситно нарязани домати. Оставяме на огъня за около пет минути, до сгъстяване. Овкусява се с щипка захар, малко сол и черен пипер. След което се добавят се накъсаните листа босилек.
-
3. 3. В тавичка се изсипват добре отцедената паста заедно с готовия сос, след което се разбъркват.
-
4. 4. Върху пастата се нарежда нарязаната на шайби моцарела, след което се запича в предварително загрята фурна за 15 минути, или до златисто.
Мнения и коментари
